Teamkracht

Van teambuilding tot teamcoaching.
Samenwerking tussen Groen & Bloei en Windkracht G.

Hoe sterker het team, hoe beter de prestaties van dit team in de organisatie zijn. Maar hoe bouw je een goed team? En wat heeft het team nodig om optimaal te functioneren? Om dit te bepalen is het van belang om aandacht te hebben voor de individuen in het team en de dynamiek onderling. Wij werken met een open, leergierige blik en hebben aandacht voor het individu, de interactie onderling en het effect hiervan in de groep. Het bespreekbaar maken van dat wat er speelt en de focus op wat er al wel goed gaat in het team heeft een groot effect. De oplossing zit vaak al in de groep, de kunst is om vanuit een waarderende en veilige setting de teamleden hun eigenaarschap te laten ervaren. Wanneer je als team ervaart waar de kracht ligt en welke factoren hierop van invloed zijn, kan dit ingezet worden richting een sterker team.

 

Wat houdt het in?

Het ontdekken van je teamkracht is een proces, wat op maat afgestemd wordt. Afhankelijk van de situatie in en rondom het team wordt bepaald wat de nodige stappen zijn om de kracht van het team te ontdekken en te versterken. Dit kan in 1, 2 of meerdere sessies gedaan worden. Onderdeel hiervan is kijken naar je eigen en elkaars gedrag en welke dynamiek daar in zit. Met het gedrag wat jij als persoon laat zien, beïnvloed je het gedrag van je collega’s. En andersom. Om elkaar hierin beter te leren begrijpen, kijken we breder dan naar het gedrag. We gaan in op je eigen en elkaars kwaliteiten, normen en waarden. Dit zorgt voor meer inzicht in jezelf en je collega’s, je leert jezelf en de ander beter kennen. We werken aan communicatie, vertrouwen en openheid met de nadruk op onderlinge interactie en samenwerking.

 

 

Gerdien heeft recent een geweldige training gegeven in één van mijn groepen. Ze is heel goed in staat af te stemmen op de groep en de behoeftes die er zijn. Haar rustige en fijne energie maken dat iedereen zich snel veilig voelt waardoor er diepgang en duurzame verandering mogelijk is.” Marjoescha van Alphen-Hendriksen – Mbold

 

Voor wie is het?

Voor mensen die het volgende herkennen:

0 Mis je de verbinding met je collega's?
0 Praten jullie meer over dan met elkaar?
0 Zijn er onderlinge irritaties?
0 Is het veel ieder voor zich?

Welke thema's zijn mogelijk?

Binnen teams komen we verschillende onderwerpen tegen die interessant zijn om in een training mee aan de slag te gaan. Een greep uit de mogelijkheden die we kunnen bieden staan hier genoemd. Heb je een ander thema waar je als manager/team behoefte hebt om in te verdiepen? Geef het ons aan, wij geven aan wat wij hierin wel of niet voor je kunnen betekenen.

 

Wie zijn wij?

 

 

 

Dit is Laura van Groen & Bloei. Zij is trainer/coach en richt zich op balans, stress, vitaliteit en teambuilding. Laura heeft een achtergrond in NLP en is gericht op kennis en theorie. Ze is enthousiast over haar vak, straalt rust uit en heeft als motto: fouten maken mag!

 

 

 

Ik ben Gerdien van Windkracht G. Ik ben ook trainer/coach en richt me op procesbegeleiding, ondernemers, teams en teambuilding. Ik ben een doener en richt me op ervaringsgericht leren. Vanuit creativiteit en enthousiasme creëer ik vertrouwen en verbinding in een groep. Ik ben laagdrempelig in mijn aanpak en toegankelijk in contact. 

Praktische informatie

Lijkt het je leuk dat wij voor jouw team een training komen verzorgen? Dat kan! Je kunt zelf kiezen welk thema (of thema's) interessant is voor jullie. Ter voorbereiding van een training gaan we met je in gesprek over jullie organisatie, wat er speelt en waar jullie behoefte aan hebben. Onderstaande pakketten zijn combinaties die mogelijk zijn en zijn inclusief voorgesprek en evaluatie naderhand. Elke training is maatwerk en passen we aan naar de behoefte die er is in de voorbereiding en tijdens de training met de groep.

 

* meest gekozen

Wil je graag kennismaken?

Dat kan! We snappen dat je graag ons wilt leren kennen en een indruk wilt krijgen van wat we voor jou/jullie kunnen betekenen. Laat het ons weten, we spreken graag af om je onze passie voor ons vak te laten ervaren en je een indruk te geven van wat we voor jullie kunnen betekenen.

 

Als je meer wilt weten over ons aanbod, een vrijblijvend gesprek wil inplannen of meteen wilt boeken, neem dan contact op. Heb je van ons een flyer en wil je graag pakket 1 boeken? Geef het dan aan in het bericht, dan zorgen wij voor de rest!