Voor teams en organisaties

Samen groeien we sterker. individuele
talenten omzetten in collectieve kracht.

Zit jouw team vast? Hebben jullie een visie op waar jullie naartoe willen, maar is er meer nodig in samenwerking, communicatie en interactie om verandering te brengen.

 

Ik geloof dat er zoveel meer mogelijk is dan we in eerste instantie denken. Met tijd, aandacht en ruimte om elkaar te leren begrijpen, samen te werken en elkaars potentieel te benutten kom je uit je gebaande paden. Ik coach en faciliteer jullie om op een laagdrempelige manier anders te leren denken, kijken en kiezen.


Herken je één van deze onderwerpen?

 • Teams hebben het gevoel dat ze stilstaan en missen kansen om individueel te groeien en zich verder te ontwikkelen. Hierdoor kan de motivatie wat laag zijn.
 • De samenwerking loopt niet altijd soepel. Op momenten ontbreekt het aan een goede dynamiek en een positieve werksfeer, waardoor het lastig is om echt vooruitgang te boeken.
 • Communicatie kan beter. Misverstanden en kleine conflictjes bemoeilijken de samenwerking en maken de sfeer soms wat gespannen.
 • Veranderingen binnen het team worden niet altijd even goed ontvangen. Het lijkt alsof niet iedereen even enthousiast is om nieuwe dingen uit te proberen, wat de vooruitgang kan belemmeren.
 • Het teamgevoel kan sterker. Soms lijkt het alsof iedereen een beetje op zichzelf is, waardoor de onderlinge band minder is geworden en er minder betrokkenheid is.
 • Bij uitdagende problemen komen veelal bestaande oplossingen. Wanneer er nieuwe ideeën geopperd worden, worden ze vaak afgewezen met argumenten zoals "dat hebben we al eens geprobeerd" of "er is niet genoeg budget voor.
 • In de teamvergaderingen zijn veelal dezelfde mensen aan het woord. Op basis van hun meningen en inbreng worden besluiten genomen en de vervolgstappen bepaald, zonder dat de stem van de hele groep is meegenomen.

 

Als je één of meerdere onderwerpen herkent, ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb diverse teams en organisaties geholpen bij deze vraagstukken.


Wat doe ik?

Ik zorg voor een levendige en speelse manier om je team en organisatie te versterken. Dat zorgt voor positieve veranderingen:

✨ persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd
✨ de teamdynamiek en samenwerking verbetert
✨ bevorderen van communicatievaardigheden
✨ hogere betrokkenheid 

Wat ik terugkrijg van teams en organisaties waar ik mee samenwerk, is een een grotere bereidheid om samen te werken aan gemeenschappelijke doelen, en een verbeterde algehele prestatie en tevredenheid binnen de organisatie. Hierdoor behoud je je personeel. 

Dus, als je op zoek bent naar wat teamspirit, een flinke portie plezier en een omgeving waarin je team sterker wordt, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Laten we samen iets moois opbouwen!


Waar kan ik mee helpen?

Ik bied teambuilding en coaching op een manier die niet alleen leuk is, maar ook zorgt voor sterke verbindingen. De sessies zijn allesbehalve saai. We houden het informeel en tegelijkertijd gaan we de diepte in.

Ik ben ervan overtuigd dat het niet alleen om het werk draait, maar ook om het opbouwen van echte relaties. Jouw team zal niet alleen professioneel groeien, maar ook de onderlinge band zal versterken. Het plezier keert terug. Mijn aanpak is niet star of formeel; ik geloof echt in een ontspannen en vertrouwde sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het doet me goed om te horen dat deelnemers dit steeds weer bevestigen.

Naast mijn creativiteit, verbinding en nieuwsgierigheid maak ik gebruik van mijn trainers- en coaching vaardigheden. In mijn werk maak ik gebruik van doelgerichte werkvormen, oplossingsgericht coachen en brainstormtechnieken. Methodes die ik toepas zijn DISC en Human Design.


Belangrijke thema's waar ik mee werk

 1. Persoonlijke ontwikkeling: ik ondersteunen teamleden bij het verkennen van hun individuele kwaliteiten, het identificeren van groeimogelijkheden en het ontwikkelen van vaardigheden die hen helpen te gedijen, zowel professioneel als persoonlijk.
 2. Teamdynamiek en samenwerking: ik begeleid teams om effectiever samen te werken door het verbeteren van communicatie, het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een positieve werkcultuur waarin elk teamlid zich gewaardeerd en gehoord voelt.
 3. Communicatievaardigheden: Je kan jouw teamleden helpen om hun communicatievaardigheden te verbeteren, zoals luistervaardigheid, assertiviteit, en het omgaan met conflicten. Door het ontwikkelen van effectieve communicatie-strategieën draag ik bij aan een betere samenwerking en begrip binnen jouw team.
 4. Betrokkenheid: ik help bij het bevorderen van het gevoel van gemeenschap en betrokkenheid binnen je team door het faciliteren van open discussies, het delen van perspectieven en het creëren van een omgeving waarin elk teamlid zich gewaardeerd en gehoord voelt. Dit helpt om eilandjes binnen het team te verminderen en een gezamenlijke visie en doelen te ontwikkelen.

Hoe ziet dat eruit?

In één of meerdere sessies focussen we op een onderwerp wat voor jullie belangrijk is. Dat kan een proces, werkgroep of team zijn. Ik neem mijn frisse, creatieve verbindende energie mee om samen met jullie te doen wat nodig is. De focus ligt op wat er al aanwezig is, het zien en versterken van ieders eigen kwaliteiten en inbreng binnen een team en voor ieder individu. Ik stem de sessie of het traject af op de behoefte die er is. Wat er nodig is, verschilt. De ene keer is de visie en richting bepaald en mogen mensen hierin meegenomen worden. De andere keer gaan we samen op ontdekking wat de vervolgstappen zijn. Hierin maak ik gebruik van verschillende werkvormen, passend bij de vraag die er is. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn groepsdynamiek, brainstormen, persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Voorbereiding

Oefening vooraf

Eén of meerdere sessies

Is doel gehaald?

Kan ik jou of jouw team ergens mee helpen? Ik ga graag voor jullie aan de slag. Of het nu gaat om één enkele sessie of een traject met meerdere sessies, ik sta klaar voor jullie. Wat ik lever is 100% maatwerk, afgestemd op de behoefte die er is. Ik kom graag met je in gesprek om kennis te maken en te zien of er een klik is. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?


Voorbeelden van vraagstukken

Hebben jij en je collega’s behoefte aan meer verbinding onderling? Willen jullie elkaar laagdrempelig beter leren kennen en iedereen hierin betrekken?

In een programma van één dagdeel zorg ik voor een interactieve invulling van jullie teamuitje, wat verder gaat dan alleen bowlen 😉. We gaan samen aan de slag met leuke en actieve spellen in een gezellige sfeer. Het is echt tof om te horen dat zelfs degenen die normaal niet zo van teambuilding zijn, er toch van genieten.

Is de strategie uitgestippeld en zijn de speerpunten vastgesteld? Ben je nu vooral op zoek naar betrokkenheid van je collega's of partners? Merk je dat, naast je eigen inbreng, er behoefte is aan interactie en dat je graag input wilt verzamelen van anderen op bepaalde punten?

In één of meerdere sessies faciliteer ik dat de deelnemers worden meegenomen in de richting die gekozen is. Dat er betrokkenheid ontstaat en de eilandjes verminderen. We gaan samen onderweg naar de gezamenlijke visie en doelen. Ik zorg voor een open sfeer waarin verschillende perspectieven gedeeld worden en de deelnemers zich gewaardeerd en gehoord voelen. We halen op waar mogelijke weerstand zit en bekrachtigen de stappen die genomen worden. Waar nodig zorgen we voor vernieuwende ideeën door te brainstormen over wat er nodig is om de gekozen speerpunten te behalen.

Willen jij en je collega's elkaar beter leren begrijpen? Is er behoefte aan meer verbinding in het team en willen medewerkers meer uit zichzelf halen? 

Wanneer ik jullie coach en begeleid op teamontwikkeling, is dit een boost voor jullie onderlinge interactie. Je leert om je eigen kwaliteiten en die van de ander te herkennen en te benutten. Je gaat de persoon zien achter het gedrag bij collega's en je wordt zelfbewust. Ik creëer een vertrouwde setting waarin ruimte is voor een open gesprek. 

Is er behoefte aan meer vaardigheden op het gebied van communicatie?

Communicatie vormt de essentie van die verbinding. In mijn training over communicatie, nemen we een diepe duik in de kunst van echt luisteren, het vinden van aansluiting bij anderen en het begrijpen van zowel verbale als non-verbale signalen. We verkennen de kracht van vragen stellen en de kunst van het geven van waardevolle feedback. Stap voor stap ontdekken we hoe we onze communicatie kunnen versterken en relaties kunnen verdiepen. Samen ontdekken we de magie van effectieve communicatie.

Stap uit de bekende paden en betreed een wereld van creatieve mogelijkheden! In mijn brainstormsessies gaan we samen op ontdekkingsreis, waarbij we onze denkwijzen uitdagen en vernieuwende ideeën omarmen. Met een scala aan brainstormtechnieken verkennen we nieuwe perspectieven en banen we wegen naar innovatie.

Maar voor we de sprong wagen, leggen we een stevig fundament door de juiste vraag te definiëren. Want een goed gestelde vraag vormt de sleutel tot waardevolle antwoorden.

Tijdens deze bruisende sessies selecteren we samen de ideeën met het grootste potentieel en de minste inspanning. We zorgen voor concrete acties en taken, zodat jullie tastbare resultaten behalen.

Staan jullie voor de uitdaging om jullie werkprocessen te optimaliseren? Voelen jullie dat er onbenut potentieel ligt binnen één team of tussen twee teams, en zoeken jullie een ervaren procesbegeleider om dit te ontdekken?

Met een zorgvuldige aandacht expertise sta ik klaar om jullie hierin te begeleiden. Ik leg de vinger op de zere plekken, ontdek verborgen mogelijkheden en stimuleer jullie om in actie te komen. Zelfs eventuele weerstand wordt helder belicht en omgezet in waardevolle inzichten.

Of het nu gaat om een reeks sessies of een tijdelijke opdracht als interim-begeleider, ik ben er volledig voor jullie. Samen gaan we op een ontdekkingsreis naar transformatie, waarbij ik jullie bij elke stap ondersteun en inspireer.


"Gerdien heeft samen met een collega teamcoaching en begeleiding opgepakt bij een 5 tal teams in de verpleeghuissector. Met haar laagdrempelige benadering en creativiteit heeft Gerdien kans gezien mensen in beweging te krijgen die al een tijdje stilstonden. Team leidinggevenden hebben handvatten gekregen om hun teams te benaderen om mensen in beweging te krijgen. Gerdien heeft snel inzicht in situaties en wat mensen beweegt, zij wint snel het vertrouwen van mensen en kan daardoor doordringen tot de kern. Voor mijzelf is Gerdien een enorme hulp geweest bij het analyseren van diverse processen en ook bij het structureren van werk zodat eea weer overzichtelijk en duidelijk werd. Voor teams en voor leidinggevenden is Gerdien echt de persoon die je verder kan helpen!" 
Marjan Wondergem - Zorgcirkel/Molentocht


Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen?

Neem gerust contact met me op. We kunnen vrijblijvend afspreken om te zien of er een klik is en of je je op je gemak voelt bij mij en mijn aanpak.